A tervező

Bálint Sára 2007-ben végzett a MOME textiltervező szakán.
Az egyetem után stylistként, tanárként, jelmeztervezőként tevékenykedett, majd 2010-ben létrehozta a BALINTSARA kötött ruhákkal és kiegészítőkkel foglalkozó márkát.

A tervező rendszeresen visszatér az újrahasznosítás és feldolgozás problémájához, az antik és az új kapcsolatához. Kedvelt témája a kidobásra ítélt bizsuk, csipkék és egyéb tárgyak indirekt átértelmezése.

Az antik csipketerítők és nippek újrahasznosításával készült 2011-es nyári kollekciójában megfogalmazott szemlélete szerint „csak az a szemét, aminek nem találjuk meg az új funkcióját”.

Ezt az elvet követve született meg benne annak az újrahasznosított csipkéből készült esküvői ruhának az ötlete, melynek köszönhetően 2012 októberében a Marie Claire az év Fiatal divattervezőjének választotta. Bejegyzések itt.

A pályázatra leadott ruha ihlette a később “The White Dress Project” esküvői ruhakollekciót, melyben már szintén határozottan kirajzolódott Bálint Sára karakteres stílusa.

Ugyanebben az évben Bálint Sára ruhája nyitotta a Gombold Újra magyar szervezésű divatverseny bemutatóját, ahol emlékezetes „Szerelem-szerelem” kollekciója emblematikusságával elhelyezte magát a köztudatban. 2018-ban a Magyar Nemzeti Múzeum megvásárolta ezt a kollekciót a kortárs divattal foglalkozó gyüjteményébe.

A “The White Dress Project” kollekció közönségsikernek köszönhetően 2015-ben elkészült a „Magic Hour” esküvői ruha ötletgyüjtemény, melytől egyenes út vezetett oda, hogy a márkának új ága szülessen: 2016-ban a kézi és gépi kötéssel készülő kötöttárukkal foglalkozó BS KNITWEAR mellé megszületett az egyénre szabott esküvői ruhákat készítő BS BRIDALWEAR.

Bálint Sára jellegzetes, bohém-könnyed stílusának és a hazai piacon egyedülálló, újrahasznosított anyagokból készült ruháinak köszönhetően az olyan menyasszonyok is találnak alnatívát, akik többet keresnek egy pusztán szép és alkalmas ruhánál: Könnyed, légies, a funkciót és indivídumot előtérbe helyező ruhát szeretnének viselni az esküvőjük napján.